Dagboek

Aantal berichten: 1783
Ga naar:   

Tafeldiploma, Avi lezen en ....... afzwemmen!!!!

Gisteren

Lieve Anouk,

 

Even een berichtje alleen voor jou. Vanavond kreeg mama een berichtje van jou juf! Wauw! Ze vertelde dat je met avi lezen zover bent dat je elk boek kan en mag lezen! Je hebt avi helemaal uitgelezen zoals juf dat vertelde! Toppertje!

Je kwam vanmiddag ook heel trots uit school, je hebt je tafeldiploma gehaald! Vanaf groep 3 heb jij zoveel moeite met rekenen. Papa en mama zijn onwijs trots op jou kanjer!

 

Om het feest compleet te maken: over twee weken mag je afzwemmen voor snorkelen 1! Wat een feest! 

 

Ik hou van jou lieverd!

Dikke kus mama! 

Van sneeuw naar zomer!

09 juni 2021

Hoi lieverds!

 

Oeps....Februari laatste bericht! Mama komt er niet echt meer aan toe. Maar toch vind ik het leuk om zo nu en dan een bericht te schrijven. Waar zijn we gebleven? Julian met jou ging het echt heel slecht op school. We moesten langskomen wat door corona uiteindelijk digitaal werd. Ja wat sta je dan met je rug tegen de muur als ouder zijnde...Je wilt zo graag het beste voor je kind, school is belangrijk voor later, voor je toekomst. Ik hoor het mijn eigen ouders ook nog zo zeggen..had ik maar geluisterd destijds! Nu willen wij jou helpen dat je wel doorgaat voor school. Je vind school stom, en zodra je mag stoppen van de wet wil je stoppen...Papa en mama willen dat je in iedergeval een mbo opleding afrond. Maar even terug naar school. Gesprekken gehad met je mentor en nog wat mensen van school. Advies was om het jaar opnieuw te doen want je staat er echt slecht voor. Je zit nu in de 3e klas en je moet je examen pakket gaan kiezen. Door dat de scholen moeite hebben om alles rond te krijgen krijg je na de mei vakantie alleen nog les in je examen vakken. Conclusie: de andere vakken mag je laten vallen en tellen niet meer mee. Dat veranderde de zaken totaal! Er kwam weer hoop! De gesprekken hebben jou wakker gemaakt. We hopen op tijd! Maar op dit moment sta je er echt heel goed lieverd! Je hebt vooral mama wat slapeloze nachten bezorgd. Op dit moment alleen maar trots voor jou! Hou dit vast en ga vooral zo door lieverd, volgend jaar examen! Het lijkt als de dag van gisteren dat mama examen heeft gedaan! De tijd vliegt!

Je vrienden kregen ook een bijbaantje. Vooralsnog wilde jij daar niks van weten. 2 Weken geleden kwam je heel trots thuis, je had uit jezelf gesolliciteerd bij de Vomar hier een dorpje verder! Gisteren mocht je op gesprek komen! Yeah!!! Gefeliciteerd lieverd! Echt super goed van jou! Je uurloon is €4,79, en je hebt het al helemaal bedacht. Je gaat sparen voor een PS5! Topper! Als je dingen wilt kopen moet je er toch echt voor sparen! Papa en mama zijn trots op jou!

Jij lieve kleine Anoukie, je bent een lief en zorgzaam meisje, maar ook jij krijgt al een eigen willetje! Jij helpt mama daar waar je kan! Drinken inschenken, tafel dekken , noem maar op! Zelfs was opruimen doe jij! Toppertje! Je vind skeeleren helemaal het einde! Mama gaat vaak met Pip lopen en jij dan mooi op je skeelers mee! Dan gaan we zo een rondje van 6 km! Toppertje!

Op school gaat het goed, je vind rekenen nog steeds heel moeilijk maar volgens mij komt er wel verbetering in! Nog maar 6 weken school, na de zomervakantie ga je naar groep 6! Wowwwww!

Laatst kwam er een oproep voorbij voor 8 weken skeelerles! Mama dacht dit is echt wat voor jou! Wat een feest voor jou! Energie voor tien! Dit is echt jou ding! Je vond het een beetje spannend omdat je de andere kinderen niet kon, maar jij maakt zo makkelijk vrienden! Super leuk!

Ook is snorkelen weer begonnen, hopelijk mag je voor de zomervakantie nog afzwemmen, maar dat word spannend! Afgelopen week kon je niet omdat je strondverkouden was. Je bent echt 4 dagen zo verkouden geweest. Ook twee dagen niet naar school geweest.

Julian heeft een 2 persoonsbed gekregen, en het oude bed van Julian is naar opa gegaan. Vorige week mocht jij Anouk bij opa logeren! Wat een feest was dat! Je wilt wel voor altijd bij opa wonen! haha Gekkie! Lekker geskeelerd,gewandeld, en bij het cafe bij opa aan de overkant lekker op het terras gezeten! Laat naar bed, hele dag spelletjes doen,kortom een groot feest!

Op papa zijn werk gaat er ook dingen veranderen. Deen supermarkten word overgenomen. Papa gaat vanaf ongeveer December werken voor AH. Spannende tijden allemaal...

Mama gaat weer naar school! Mama werkt nu 4,5 jaar bij de keurslager. Ik heb het onwijs naar mijn zin, maar toch mis ik wat uitdaging. Vorige week de stoute schoenen aangetrokken en aan mijn baas gevraagd of ik niet een opleiding mag gaan volgen. Hij was heel enthousiast. Morgen heb ik een gesprek met mijn baas en school. Even verdiepen welke opleiding het gaat worden. Traiteur of toch misschien eerst verkoopspecialist? We gaan het zien! Het gaat druk worden maar mama ziet het wel als een uitdaging! 

Jullie nichtjes zijn hier ook nog een paar weekenden geweest te logeren, dat is altijd super gezellig! Jullie kunnen zo lief met elkaar vermaken!

Het zwembad staat weer lekker in de tuin. Volgende week gaan we een overkapping plaatsen , met golfplaten, zodat we als het regent ook lekker buiten kunnen zitten. Jij bent nu lekker naar het strand lieverd met je vriendinnetjes! Wat een feest!

Op 8 maart is ons nichtje Macey Aìmee geboren! Zusje van Quinn! 

Volgens mij zijn jullie weer van alles op de hoogte lieverds! 

 Ik hou van jullie! Heel veel!

Dikke kus en liefs mama

Sneeuwpret

07 februari 2021

Lieve Anouk

Vanmorgen zijn we heerlijk gaan wandelen! Wat een lol hebben wij gehad! Papa ging ook mee! Jij ging een sneeuwballen gevecht met papa doen.

Ook ging papa heel hard rennen met jou door de sneeuw! Zo hard dat papa zelfs zijn lading verloor! haha

Jij hebt nog nooit zoveel sneeuw gezien in jou korte leventje! Hopelijk elk jaar zoveel sneeuw! Wij houden ervan!

Liefs en dikke kus mama

Hoera voor Opa!

05 februari 2021

Goedemorgen lieverds van mama!

We zitten alweer in Februari! Ondanks alles gaat de tijd enorm snel. Vorig weekend zijn jullie nichtjes hier te logeren geweest! Super gezellig was dat! Ze gaan verhuizen naar Den Helder. Dus papa en Lotte zijn druk bezig in het huis en jullie gezellig bij ons! Silvy sliep bij Julian op de kamer en Lizzy bij Anouk! Jullie hebben je prima vermaakt! 

Julian jij had weer tentamenweek. Het is erop of eronder voor jou..We zouden samen met jou gaan leren, maar zoals je er nu zelf achterkwam natuurlijk veel te laat. Inmiddels wat cijfers terug, het is wel iets beter dan het was maar nog steeds onvoldoendes...Eind deze maand gaan de adviezen gegeven worden voor volgend schooljaar. We gaan het zien!

Anouk, jij mag vanaf maandag weer naar school. Voor mama maakte het niet uit. Ik vond het stiekem wel gezellig maar aan alles merk je dat je gewoon lekker naar school moet. Eindelijk weer met je klasgenootjes! Dat mag nu wel weer eens. Allemaal met strenge eisen naar school. Hopelijk worden de scholen nu niet meer gesloten maar je weet het nooit helaas door Corona.

Er is sinds een paar weken ook een avondklok. Wij merken daar weinig van want we gaan sowieso in de avonden nergens heen. Ja met de hond lopen maar verder niet. Corona houdt ons nu bijna een jaar in de greep. Het is echt een behoorlijk ingrijpend iets. Papa en mama zaten te denken, wanneer is het voor het laatst geweest dat we iets leuks met zijn 4tjes hebben gedaan. Bijvoorbeeld naar de bios of zwemmen? Dat weten we al niet meer. Straks alles dubbel en dwars in halen.

Vandaag is opa  Leeflang jarig! Hiep hiep hoeraaaaaaa! Gefeliciteerd papa/opa/schoonpapa! 71 Lentes jong! Je helpt ons ontzettend door op te passen bij ons. Voor Julian hoeft het niet, maar voor Anouk is het super fijn dat opa er is! Gezellig spelletjes spelen. En dan voor Monopoly! Dat vind ze echt geweldig! 

Opa had lekker taartjes gehaald en dat hebben we gezellig samen opgegeten! Toch even geproost op zijn 71ste verjaardag! Hopelijk volgend jaar weer echt vieren!

Aankomende week schijnt het een hele koude historische week te worden. Met heel veel sneeuw, de schaatsen kunnen uit het vet en de sleetjes kunnen van zolder! We gaan het beleven! Twee weken terug was er ook sneeuw gevallen en had mama voor jou geen snowboots Anouk. Dus die had mama al snel besteld voor je. Nu kwam mama erachter als er dus echt zoveel sneeuw gaat vallen dat een skibroek wel fijn voor je zou zijn. Dus die ook nog snel online besteld! Het is niet aan te slepen en wij waren gelukkig net op tijd. Voor Julian hoeft mama niets te bestellen want die gaat toch niet mee naar buiten in de sneeuw!

Lieverds, ik hou van jullie, alledrie! Met heel mijn hart!

Dikke kus en liefs mama

 

Hallo 2021 !

10 januari 2021

Lieve Julian en Anouk,

Allereerst de allerbeste wensen voor iedereen. Dat we allemaal maar gezond mogen blijven! Dat is toch wel een heel belangrijk punt! Zeker in deze rare tijden!

We hebben een gezellige oudjaars avond gehad. Julian jij bleef gezellig de hele avond beneden! Papa en mama hebben je ook gezegd dat wij het echt heel gezellig vonden!

Ondertussen zijn we alweer 10 dagen onderweg in 2021! Hopelijk hebben we een mooi jaar voor ons in het verschiet. De vaccinaties zijn gestart tegen corona..mama is er nog niet over uit of ik mij laat inenten. Papa laat zich wel inenten want die wilt zo snel mogelijk terug naar het 'normaal'. Maar gaat het ooit nog normaal worden? Ooit nog gewoon naar een concert? Gewoon naar een voetbalwedstrijd? Heel veel dingen worden de kinderen ontnomen door corona. Dat is iets waar ik het wel moeilijk mee heb. Geen sport, geen school, eigenlijk niet knuffelen met opa/oma. Ik zeg eigenlijk..want opa en oma's knuffelen mag hier wel van de opa en oma's. We doen heel veel spelletjes met elkaar om de tijd door te komen. Anouk en mama wandelen heel veel! We gaan naar het strand of gaan hier in de omgeving een lekker stuk wandelen. 

Eindelijk kan mama weer foto's plaatsen. Mama maakte altijd foto's in RAW bestandjes. Maar nooit geweten dat ik die niet kon plaatsen. En daarom lukte dat dus niet. Ik had al plannen om mijn spiegelreflex camera te verkopen en van dat geld heb ik een andere mobiel gekocht met een goede camera! Dus ik plaats alweer een tijdje foto's! Julian wilt niet op facebook/instagram maar hier mag ik af en toe een foto plaatsen van hem haha! 

Vandaag is het zondag, en iedereen slaapt nog. Mama was vroeg wakker, en is lekker gaan opruimen beneden. Zometeen boodschappen doen. Zondag is onze boodschappen dag! Vanmiddag gaan we gezellig onder het eten Ajax-PSV kijken. Gezellig!

We gaan ook de boven verdieping aan pakken. 15 Maart komen ze laminaat boven leggen. Voor die tijd wil Julian zijn slaapkamer opnieuw behangen en verven. Ook onze slaapkamer. Anouk haar kamer is 2 jaar terug nog helemaal gedaan en is dus nog helemaal toppie! De overloop boven wilt mama het liefste ook nog schilderen..Even kijken of alles gaat lukken!

Ik hou van jullie lieverds!

Dikke kus en liefs mama