Dagboek

Aantal berichten: 1775
Ga naar:   

Hiep hiep hoera!!! We hebben een tiener in huis!

20 augustus 2016


Lieve Julian

Van harte gefeliciteerd met alweer je 10e verjaardag! Alweer 10 jaar mag ik met trots de titel mama dragen! Vanmorgen was je om kwart over zeven wakker. Je hebt een paar weken geleden een niewe tablet gehad dus je wist dat je niet heel veel meer kreeg. Je hebt nog gekregen: Nieuwe voetbalschoenen, scheenbeschermers, 2 kleine snoepspelletjes, en een voetbaltas van AJAX! 

Vandaag vieren we ook je verjaardag, en dus is het groot feest! Enig smetje op je verjaardag is dat Oma Leeflang in het ziekenhuis ligt. Ze kreeg gisteren ineens hoge koorts en gezien het feit dat ze nog maar 3 weken geleden geopereerd was, was dat een reden om haar op te nemen. 

Lieverd, nogmaals gefeliciteerd en een hele fijne dag toegewenst vandaag!
Dikke kus en liefs
Papa, mama en Anouk

Een rollercoaster...

08 augustus 2016
Lieve Julian en Anouk

Wow...Zo lang heeft mama nog nooit ertussen gehad! Maar wat we de afgelopen maanden ook allemaal hebben meegemaakt...Dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Momenteel gebeuren er zoveel dingen, en helaas alleen maar negatieve berichten! Gelukkig betreft het niet op de personen in ons gezinnetje. 

9 Mei overleed opa Lamping, veel te vroeg...een vreselijk gemis. Natuurlijk is er binnen ons gezin nog veel verdriet over. En dat zal nog wel even zo blijven...Ook op die dag kondigde opa en oma Leeflang (de ouders van mij) hun scheiding aan. De tijd stond stil..pffff...wat een nare dingen!

Tussendoor heeft oma ook al bijna anderhalf jaar last van ongelofelijke pijnen..Ze heeft alle onderzoeken gehad. Maar ze konden niks vinden. Op een gegeven moment begon ze ontlasting te spugen. Natuurlijk geen goed zaak. Ze is meteen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ging niet goed met oma. Ze is behoorlijk verzwakt. In Purmerend konden ze haar niet helpen vanwege een maagverkleining die ze in 2009 heeft gehad. Ze werd daarom overgeplaatst naar Amsterdam. En uitgerekend op de trouwdag van mijn ouders ( ze zouden 39 jaar getrouwd zijn) werd ze geopereerd! Ze vonden uiteindelijk 2 darm afsluitingen. We hopen echt dat dit de oorzaak was van die lange ellendige pijn! 

Bij opa Leeflang werd een plek op zijn longen gevonden. Hij moest komen voor een scan, en na een week in spanning gezeten te hebben kregen we gelukkig wel goed nieuws: Alles was goed!

Op papa zijn verjaardag (4-7) kondigde mijn broer en schoonzus hun scheiding aan. Heel sneu voor de meisjes. Ze moeten nu van alles gaan regelen. 

Ook met mama ging het niet zo goed...groot ijzer te kort en vitamine b12. Wat resulteerde in verschrikkelijke ermoeidheid. Mama ging maar door  en door..fanatiek sporten..En op een gegeven moment was ik op..ik kon niet meer. Heel bewust een stap terug gezet in alles. 

Ondanks alles gaat het goed met jullie. Jij Julian bent over naar groep 7! Waar is mijn kleine jongen gebleven? Je doet het ontzettend goed op school. Je verveeld je nu wel thuis maar ja. Je vind de vakantie ook erg lekker! haha Je vriendje Tijn heeft nog gelogeerd bij ons en morgen ga je bij hem logeren.

Jij anouk, heb voor de vakantie de afsluiting van de PSZ tijd gehad. De PSZ gaat dicht in het dorp, er komt wel een andere maar vanuit het KDV.. en dat vinden papa en mama helemaal niks. Nu mag je vanaf week 38, elke week 1 dagdeel op de kleuterschool wennen. In week 44 ben je jarig, en er zit nog een week herfstvakantie voor. Dus kortom, je zit maar 3 weekjes thuis na de vakantie. 
Je was nog heel leuk op de plaatselijke tv gekomen! Mama zal eens kijken of ik het hier kan plaatsen!

Anouk word geinterviewd! En een geweldig antwoord geeft ze!
Verder genieten we heerlijk van de vakantie op dit moment. Papa en mama moeten wel gewoon werken. Maar tussendoor proberen we leuke dingen met jullie te doen. Zo is papa naar de bioscoop geweest met jullie en ben ik met jullie wezen zwemmen bij de Holle Bolle boom!

Ook zijn onze vrienden uit Brabant weer een dagje gezellig langs geweest! Wat is het dan toch jammer dat we zover uit elkaar wonen! Leuke klik met elkaar en de kids ook zeker! Zo een dag vliegt voorbij!
Mama heeft trouwens ook een nieuwe camera en een nieuwe lens!! Wauwieeeeee Mama is er mega blij mee!

Vandaag hebben we cakejes gebakken en die ga ik nu uit de oven halen!

Lieverds, ondanks dit negatieve stukje, gaat het erg goed met ons. We houden ontzettend veel van jullie!
Dat we gezond zijn en samen, betekend meer dan wat dan ook. Jullie zijn ons leven, waar we volop van genieten. 
Nog een paar nachtjes slapen en we gaan een weekendje naar Slagharen! In de Wigwam! Anouk heeft al een aftelkalender, en Julian heeft er ook veel zin in! De kleine grote man is ook bijna jarig! Uitnodigingen zijn verstuurd, en het cadeautje heeft hij al gehad. Zijn tablet was stuk en heeft van ons een andere tablet gehad. Een hele grote, dus een hele blije Julian! Hij krijgt nog een klein cadeautje! Anders is het ook zo sneu op zijn verjaardag! Nog een paar dagen en we hebben een TIENER in huis!

Dikke zoen en ik hou van jullie!
Liefs mama
 

Leuke en minder leuke berichten!

30 mei 2016
Hoi lieverds,

Mama heeft wederom weer niet zo een leuk bericht. Opa en oma Leeflang gaan scheiden. Jij Julian, snapt het allemaal heel goed. Anouk, jij zegt alles zoals het is. Je hebt geen besef wat het allemaal betekend. Mama is vaak verdrietig erover, en dan kom jij me heel lief troosten! Dan haal je zakdoekjes en dan zeg je: traantjes wegvegen, kus en dan is het weer over! Hoe lief dan!
Mama heeft lang getwijfeld wel of niet hier neer te zetten. Maar mama wilt dat jullie alles later terug kunnen lezen als jullie dat willen. 

Opa past al een aantal weken alleen op. Oma mag geen autorijden en opa komt op zijn brommer. Het is vreemd zo zonder oma, het plaatje is niet meer compleet. Daar is mama erg verdrietig over....Wij zijn al twee weekenden bij oma wezen logeren, erg gezellig!
Verder heeft mama kaartjes gekocht voor het studio 100 Winterfestival! Hoe leuk is dat? En weet je, we hebben al een aantal jaren contact met Corina,Jochem en Fleur! Nu gaat Corina ook met Fleur naar het winterfestival!! Ohhhhh wat hebben wij daar een zin in! En ze zitten precies achter ons!! Eindelijk gaan we elkaar ontmoeten! Super veel zin in! Alleen moeten we nog even wachten...26 november! Dan ga jij al naar de basisschool lieve Anouk! En zit Julian al in groep 7 ! 

Volgende week beginnen bij Julian weer de cito toetsen op school. Nu was er op het jeugdjournaal een bericht dat je slimmer bent op school als je je schoenen uit doet! Nu gaan jullie dus de komende cito toetsen zonder schoenen maken! haha Op jullie sokken! We zijn benieuwd! Nog een aantal weekjes en de zomervakantie komt er aan. De laatste weken groep 6, we zijn benieuwd wie er volgend jaar voor jullie groep staat en in welke verdeling de klassen komen. Ook gaan we zien bij wie Anouk volgend schooljaar in de klas komt! 

Ook moeten we volgende week met Julian naar de kinderarts. Weer eerst een plasonderzoek. En dan over een paar weken terug voor de uitslag. Je ontlasting hebben we nu onder controle, je bent wel droog snachts nu, maar je drinkt dan niet meer na het eten. Nu gaat dat wel maar als je straks weer sport en dan nog drinkt...ja dan word het lastig! 

En jij lieve Anouk, je bent wederom weer ziek! Hoge koorts! Snel beter worden hoor lieverd!

Dikke zoen en liefs, ik hou van jullie, tot aan de maan en de sterren..oneindig vaak...
Mama 

Trots op me kleine meisje....

27 mei 2016


Samen fietsen met haar grote broer!! Trots!
 

Veiligheidsdag in Amsterdam en nog veel meer...

22 mei 2016
Lieve Julian en Anouk

Hier is mama dan eindelijk weer eens met een lang verhaal. Helaas hebben we niet zo leuk nieuws. In Januari was er bij opa Lamping blaaskanker gevonden. Hij werd geopereerd en alles leek goed te gaan. Halverwege April kreeg opa weer pijn in zijn buik. Helaas bleek het helemaal mis te zijn..Alles uitgezaaid en de artsen konden niks meer doen voor opa. Een heftige en moeilijke periode volgde..We zijn zo vaak als mogelijk was langs gegaan. 
Op het laatst had opa echt heel veel pijn. Op Maandag 9 mei moesten we veel te vroeg afscheid nemen, van jullie opa,papa zijn papa...58 lentes jong mocht hij maar worden. 
Donderdag 12 mei hebben we opa naar zijn laatste rustplaats gebracht. De crematie was kort maar mooi. Papa heeft heel stoer nog wat gezegd en zelfs Anouk wilde nog wat zeggen. Als laatste liedje werd er mag ik dan bij jou gedraaid van Claudia de Brey. En jij lieve Anouk, stond gewoon hardop mee te zingen. 
Een hele heftige periode is afgesloten, en nu volgt het moeilijkste..doorgaan...doorgaan met een groot gemis...Donderdag 19 mei was gelijk een hele moeilijk en zware dag..opa zou eigenlijk jarig zijn geweest. Helaas mocht hij het niet meer bij ons vieren...

Zaterdag 21 mei had je al heel vroeg een voetbalwedstrijd Julian! Jullie hebben 7-1 gewonnen en het seizoen afgelsoten. Na de wedstrijd is mama, oma Leeflang gaan ophalen. Die kwam gezellig bij ons. 
Jij had ook een voetbalclinic Julian. Je vond het super leuk! Aansluitend was de finale van de penalty bokaal! Helaas niet gewonnen maar dat maakt niks uit! Je bent weer een medaille rijker! Daarna gingen we oma weer naar huis brengen en hebben we gezellig mee gegeten bij oma. 

Oma Leeflang zag in het streekblaadje bij hun een advertentie voorbij komen van een veiligheidsdag in Amsterdam! Alles zou daarbij aanwezig zijn! Ambulance,politie,brandweer en zelfs de dierenambulance..Wat een feest voor jou Anouk! Julian had er eerst niet zoveel zin in, maar toen we er eenmaal waren vond jij het ook wel interessant! 

Er waren Lotus schminkers aanwezig. Die maken wonden bij je die net echt zijn! Julian wilde een blauwe plek bij zijn oog! haha Super gaaf! Anok kreeg een wond op haar hand! Prachtig! Uiteindelijk ging ze haar handje echt niet meer gebruiken en moest ze huilen dat het zeer deed! haha Het was allemaal nep! Wat een inleving! Wij dus weer terug om je nep wond eraf te halen! 
Je kon ook op de foto en dan kreeg je de kaart uitgeprint mee! Super leuk! Je mocht ook op een politie motor zitten! Wauw!! Wat vond je dat prachtig! Kortom, het was een hele gezellige dag!
Eerst zouden we niet gaan omdat we dachten dat niet zo leuk zou zijn. We moesten er wel een stuk voor rijden maar missie is geslaagd!

De beebiesite account loopt op zijn einde..wel of niet doorgaan. Mama vind het heel moeilijk. Zoveel schrijft mama er niet meer op maar toch is het leuk voor later. We hebben nog een kleine 2 maanden om erover na te denken! 

Lieverds, ik hou van jullie, meer dan jullie ooit beseffen!
Dikke kus en liefs mama
Dit vind mama zo een mooie foto..de glimlach van een kind...Hier word je toch vrolijk van: