Dagboek

Aantal berichten: 1775
Ga naar:   

Je keel en neusamandelen eruit!

03 april 2018
Lieve Anouk,

Vandaag was het dan zover. Twee weken geleden nog afgebeld ivm met koorts die je toen had. Nog steeds ben je echt niet fit en zelfs in het ziekenhuis twijfelde of het wel doormoest gaan. Je bent en blijft zo verkouden! Kno arts kwam nog even kijken en die zei je kan het blijven uitstellen maar dan word het sowieso niet beter. 

Je was als 2e kindje aan de beurt. Dat was echt fijn want dan zie je ook niet veel van andere kinderen. Mama mocht met je mee naar de operatie kamer. Het onder narcose brengen was echt niet fijn, mama heeft echt ff moeten huilen toen je eindelijk onder narcose was. Na 5x mis prikken en dan zeggen dat hij goed zit toch met een kapje onderzeil. 

Mama mocht op de uitslaapkamer bij je komen, je was heel rustig. Mama wist wat ik kon verwachten, daardoor schrok ik niet erg van het bloed. Andere mama's waren (begrijpelijk) behoorlijk in paniek. Dat heb ik ook gehad bij Julian destijds maar nu was mama voorbereid. 
Op de uitslaapkamer kreeg je nog ff iets extra's voor de pijn en dat zorgde dat je lekker ging slapen. Ook het voordeel van dat Julian eerder is geweest,is dat we weten dat als je elke 5 minuten een slokje neemt de pijn dat het echt uitmaakt! De clini clowns kwamen ook nog langs! Dat was super leuk! Natuurlijk kreeg je ook een cadeautje van papa en mama! Strijkkralen xl ! Thuis waren er allemaal kaartjes voor jou! Bofkont! Zelfs een kaart met een teddybeer van je zwemjuf Jill! Moppie, we zijn trots op je! Je hebt het gelukkig weer gehad!

Dikke kus en liefs 
mama

Sticker 4, foto's van je benen,schoolkeuze Julian!

26 maart 2018
Hoi lieverds!

Hier is mama weer. Mama vind het nog steeds ongelofelijk dat de berichten weg zijn. 
16 Maart kreeg je sticker 4 lieverd! Wat ga je goed! We hopen dat je voor de vakantie je zwemdiploma a heb gehaald! We gaan het zien lieverd! 

Inmiddels zijn we bij de orthopeed geweest. Je beenlengte verschil is heel duidelijk aanweizg. Papa was ook mee. Hij ging steeds een plankje onder je voet zetten om te kijken of je recht stond. Pas bij plankje nummer 4 kwam je aardig gelijk te staan. Ze kunnen zolang jij in de groei zit niets doen voor jou. We zo aangenaam mogelijk maken voor jou, door bv aangepaste schoenen. Zodra ze weten hoelang jij word, dat kan pas als je een jaar of 12,13,14 enz? bent! Als ze dat weten gaat je goede groeischijf vastgezet worden zodat je andere been langer groeit. 
Ook zijn er lengte as foto's van je benen gemaakt. Mama mocht de foto's zien en toen zag je heel duidelijk dat je toch wel heel erg scheef staat. Arm moppie, we hopen dat het in de toekomst goed gaat komen. 

Je amandelen knippen ging niet door, je was weer ziek. Keelontsteking. Meisje meisje...wat ben je steeds ziek. Ook nu ben je niet fit en zeur je erg over je keelpijn. 
Dinsdag na Pasen, 3 April, gaan je amandelen eruit. Hopelijk niet ziek!

Julian, jij hebt je schoolkeuze gemaakt. Samen met je allerbeste vriend Jef, gaan jullie naar het Jan Arentz in Broek op Langedijk. Jullie gaan beiden HAVO doen. Spannend hoor! Je merkt echt dat je er aan toe bent om naar het voortgezet onderwijs te gaan. Een nieuwe spannende fase.

Mama haar vriendin is ook afgelopen week bevallen. 13 Maart is Nura geboren! Zusje van Koen! We zijn afgelopen zondag op kraamvisite geweest. Wat is het dan weer klein en lief! Lekker een flesje gegeven en geknuffeld!
Daarna nog naar de kinderboerderij geweest en een bezoekje aan oma Pip! Kortom een hele drukke dag gehad! Julian blijft tegenwoordig alleen thuis en die wilt niet zo erg meer op de foto! haha

Lieverds, ik hou van jullie! Tot de maan en de sterren..en nog veel meer!
Liefs mama

Waar zijn mijn berichten?

26 februari 2018
Hoi lieverds

Mama mist ineens allemaal berichten?! Mama kan het niet uitstaan. Ik hoop dat het een tijdelijke storing is, en dat er straks weer berichten terug komen?!

Mama begint maar begin Januari, 7 januari om precies te zijn. Toen was het kinderfeestje van Julian! Oma Lamping,papa,mama,Anouk,3 vriendjes en jij Julian gingen zwemmen in Duinrell! Wat hebben we een topdag gehad! Heerlijk gezwommen en na afloop langs de macdonalds. We waren half zeven weer thuis! Dus een hele lange en drukke dag! De kids hebben het leuk gehad!

Tussendoor is Anouk weer ziek geweest. Wederom weer. We zijn naar de huisarts gegaan en er moest wat gebeuren. Een verwijzing voor de kno arts gekregen. Altijd maar ziek is niet leuk. 21 Februari kunnen we terecht!

Aan de hand van het voorlopig advies van Julian , TL/HAVO, zijn we open dagen gaan bezoeken voor voortgezet onderwijs! Een nieuwe maar spannende periode! Welke school gaat het worden? Papa,mama en Julian zijn samen naar de scholen geweest. De eerste school die we bezochten was het Regius in Schagen. Een school met 3400 leerlingen, verdeeld over 4 campussen. Het voelde niet goed,althans voor ons. Julian keek zijn ogen uit. Aangezien dit de eerste school was. Het was echt enorm, beetje rommelig, maar ook wel weer duidelijk. Een half uur fietsen, en op zich een goede busverbinding.  Ze bieden hier alle niveaus's aan.

De tweede school die we bezochten was het Jan Arentz in Zuid - Scharwoude. We wisten van te voren dat dit een kleine school was. 500 leerlingen zitten hier. De open dag begon met een duidelijke en goede presentatie door de directeur van die school. Het voelde echt gelijk thuis! Een warme kleine school! Leuke opdrachtjes met de open dag. Ze bieden hier alle niveau's aan, alleen als je HAVO gaat doen moet je na 3 jaar weg want ze bieden geen bovenbouw van HAVO. Dat is het enige nadeel. Maar ze hebben wel een klas TL/HAVO. Het is maar een kwartiertje fietsen dus dat is mooi dichtbij. De busverbinding zou ik niet weten. Julian vond deze school tot nu toe op de 1ste plaats. Ze hebben lessen van 75 minuten, 5 vakken per dag, en na elke les tien minuten pauze. Je bent nooit later uit dan half vier, en je huiswerk maak je op school. Alleen je leerwerk neem je mee naar huis.

De derde school die we bezochten was het Han Fortmann in Heerhugowaard. Hier gingen we heen omdat Julian dat graag wilde. Met zijn voorlopige TL/HAVO advies zou hij hier niet heen kunnen. Deze school bied alleen HAVO/VWO aan. We gingen ook mee kijken omdat stel dat het  toch een HAVO advies zou worden, deze school ook tot de mogelijkheden behoren. Het is een redelijke grote school, 1800 leerlingen. Het nadeel vind ik aan deze school is dat het 3 kwartier fietsen in. Dat betekend dat je per dag al anderhalf uur kwijt bent aan het fietsen. Op zich niks mis mee,maar de HAVO is een zware en intensief niveau.

De vierde en tevens laatste school die we bezoeken, is het broertje van het Han Fortmann, namelijk Johannes Bosco. Deze school zit ook in Heerhugowaard. 35 Minuten fietsen. De niveaus die ze aanbieden is TL/HAVO, Maar mocht het dus zo zijn dat je HAVO hebt kan je weer niet op het JB blijven. Dan moet je naar het HF. Deze school waren we eigenlijk zo klaar. Julian vond het niet leuk.  
Nu maar wachten op je definitieve advies van je meester!


14 Februari moest Anouk naar de schoolarts. Er waren geen bijzonderheden maar mama moest wel even iets van het hart. Zoals jullie weten heb jij al heel lang een been lengteverschil. Ik vertelde tegen de schoolarts dat ik altijd maar de overbezorgde moeder was. Dat we de pijnen van Anouk maar moesten negeren. Alles is goed zei de kinderarts...... De schoolarts had zoiets van ik kijk wel even maar als alles goed is,hoef ik eigenlijk verder ook niks te doen....ik had haar de foto's laten zien van het beenlengte verschil. Ze schrok eigenlijk best wel. Toen moest Anouk zich helemaal uitkleden, ze zag meteen hoe scheef haar ruggetje stond. Gelijk weer aankleden en je moet zo snel mogelijk naar een orthopeed zei de schoolarts. De schoolarts heeft zelf direct een orthopeed gebeld en we mogen dus 7 Maart heen. Om 8 uur foto;s maken en om 9 uur bij de orthopeed. Mama moest best huilen en was verdrietig. Anouk heeft nog steeds altijd maar pijn in haar gewrichten. Vooral haar linkerbeentje die gewoon veel korter is. Je hebt al zooltjes in je schoenen maar dat is gewoon heel onhandig. Je zool is al 2 cm en als je dan een schoen hebt die maar 3 cm hoog is dan stap je er continu uit. Heel vervelend. Word dus vervolgd!

Toen was het alweer 21 februari, smiddags hadden we het gesprek met meester Duco, je definitieve advies. Hij zegt ik val meteen maar met de deur in huis. Hij krijgt een HAVO advies...BAM! Wowwwww! Deze hadden wij echt niet zien aankomen. Al heel snel verscheen er een bigmsile zowel bij papa,mama als bij jou! Grote kanjer, je hebt gewoon een HAVO advies! Super goed!
We waren er eigenlijk al uit naar welke school jij zou gaan. Namelijk het Jan arentz. Maar nu door het HAVO advies , is het Han Fortmann ook weer in beeld. Ja nu dus een keuze gaan maken. We laten je even met rust en je mag er over na denken. 12 Maart moeten we je hebt ingeschreven op de school. Dus nog een paar weken!

22 Februari stond er een bezoekje gepland bij de KNO arts! Mama had vrij genomen en papa was al vrij. Samen naar het ziekenhuis. De kno arts zag het meteen. Je hebt hele grote keelamandelen, en je neus amandelen waren na onderzoek ook heel groot. Conclusie...ze moeten eruit! Je begon meteen te huilen en je vond het een stomme dokter...Mama vind het ook heel moeilijk..ze gaan mijn kleine meisje pijn doen. Maar wel met een goede bedoeling. Je moet niet meer zo vaak ziek zijn. Dit kan zo ook niet.
We hebben gelijk het opname gesprek gehad en moeten 7 maart, smiddags met jou naar de anethesist. Dat word een drukke en vol ziekenhuis dagje op 7 maart. Oma Lamping krijgt die dag een nieuwe knie, jij moet in de ochtend naar de orthopeed en 7 maart dus smiddags naar de anethesist. 13 Maart gaan je amandelen eruit moppie!

Zoals jullie kunnen lezen, we hebben het echt onwijs druk. Mama werkt ook gewoon 4 dagen. Tussendoor zaalvoetballen, scholen bezoekjes, ziekenhuisbezoekjes enz! Daarom schrijft mama erg weinig hier nog. Momenteel is mama ziek. 24 Februari waren we 4 jaar getrouwd. Jullie waren samen heel pittig naar de winkel geweest en hadden een kaart gekocht met een chocolade reep! Heel lief kanjers!
We kregen een kaartje van oma Lamping,oma Pip en van jullie! Super bedankt!

Met zwemmen gaat het ook goed Anouk! Je zwemt helemaal in het diepe! Toppertje! Ga zo door! Met je amandelen mag je straks twee weken niet zwemmen. Daar baalt mama wel erg van! 

Lieverds, mama houd van jullie! Heel veel!
Dikke kus en liefs mama

Julian op kamp en de 6e kinderziekte!

20 september 2017
Hoi lieverds,

Vandaag ging jij op kamp, Julian..en wat mist mama jou! De hele school stond langs de kant om jullie uit te zwaaien! Papa en mama gingen jou natuurlijk ook uitzawaaien! Gewoon helemaal geen contact met jou. Vrijdagmiddag tussen 16:00u en 17:00u komen jullie weer terug op school. Je zal het ongetwijfeld heel leuk hebben! Af en toe komen er wat foto's voorbij op klasbord! Mama gaat vrijdag pannenkoeken bakken. Als jullie op school terugkomen gaan jullie gezellig als afsluiter pannenkoeken eten met zijn allen!Anouk, afgelopen zaterdag toen mama uit haar werk kwam zag mama het meteen. Mijn kleine meisje is ziek! Vanuit het niets had je ook 41,3 graden koorts! Wow! Ik weet dat kinderen snel koortsen maar toch. Zondag ook nog koorts, en savonds ging het wel weer met je. Maandag en dinsdag ging je weer naar school. Woensdag ook, en je ging spelen bij je bff Diecke! Mama kwam je halen uit gym en juf kwam al naar mij toe. En ja hoor..thuis had je dus ook weer hele hoge koorts. En nu zag mama allemaal uitslag. Over je benen en je romp! Duidelijk, je hebt de 6e kinderziekte! Zondag zouden we op kraamvisite bij Nancy, maar nu gaat ze eerst aan de verloskundige vragen of het kwaad kan! We gaan heel hard duimen!

Uitslag op jou been, alles zit onder!

Mijn kleine jongen word echt groot..gewoon op kamp! Mama mist je lieverd! 


Ik hou van jullie! Tot de maan en de sterren, ontelbaar veel!
Liefs mama


 

 

Hoera! Ons neefje is geboren!

19 september 2017
Hoi lieverds!

Eindelijk na een lange tijd wachten is na 41 weken 2 dagen (hetzelfde als bij Julian) geboren:

Almin (je spreekt het uit als Almien)


Om 05:04 u werd je geboren met een gewicht van 3896 gram en 54 cm lang!
Helemaal volmaakt! Zondag gaan we knuffelen met jou!

Dikke kus en liefs van ons allemaal