Dagboek

Aantal berichten: 1775
Ga naar:   

Veiligheidsdag

23 juli 2018
Hoi lieverds
 
Vandaag was het weer veiligheidsdag in het winkelcentrum in Amsterdam. Het is voor het 3e jaar op rij dat we zijn heen geweest! Het was dit jaar een stuk minder dan vorig jaar. Alleen de brandweer ,politie ,ambulance ,dierenambulance  en de reddingsbrigade was er. Voorgaande jaren kon je ook lotus wonden laten maken, verbandje laten verbinden. Helaas was dat dit jaar dus niet. Julian was voor de verandering een keer mee!
 
Dat was dus gezellig met zijn 4tjes op stap. We hebben gezellig geluncht bij de Hema waar Anouk uiteraard weer moest plassen. We waren uiteindelijk om 17:00u weer thuis waar de leuke en gezellige dag hebben afgesloten met een bbq! Heerlijk!
 
Vanmorgen moest mama schoonmaken 3 uurtjes en heeft Julian voor het eerst op Anouk gepast! Het ging hartstikke goed! Julian ging allemaal spelletjes spelen met jou! Wat een feest! Morgen moet mama de hele dag werken! Dan komt oma Lamping gezellig oppassen! We zouden de hele middag op het zwembad vertoeven maar toevallig belde je vriendinnetje Maud of ze mocht komen spelen. Plannen gewijzigd! We hebben het badje in de tuin gezet en daar hebben jullie heerlijk in gespeeld. Tussendoor naar je vriendinnetje Roos gelopen die sinds vorig jaar November bij ons in de straat woont. Jullie zijn allebei 5 en gaan samen naar groep 3! Een heel leuk groepje vriendinnen, Maud, Dycke,Pia, Roos en Anouk! Mama is heel blij dat jij mee mag met je vriendinnen naar groep 3!
 
Morgen is het ook een spannende dag. Oma Pip heeft al 3 jaar onbeschrijfelijk veel pijn in haar buik en zijflanken. Ze kunnen niks vinden, onderzoek na onderzoek was goed. Tot 3 weken geleden, toen mocht oma eindelijk na 1,5 jaar weer eens voor een scan. Nu hebben ze iets behoorlijk groots op haar longen gevonden. Wat het is weten ze niet. Anderhalf week geleden voor een extra scan van haar longen en morgen dus de uitslag. We duimen dat het niet iets ernstigs is, maar gezien hoe oma haar gezondheid is, vrezen we het ergste. Word vervolgd.

Nog 1 weekje werken en dan heerlijk vakantie! 2 Weken niks doen!
 
Lieverds, ik hou van jullie, tot de maan en de sterren! Onwijs veel!
Liefs mama

Hoera!!!!! We krijgen er een neefje of nichtje bij!

19 juli 2018


Hoi lieverds!

We weten het natuurlijk al een hele tijd! Maar...we krijgen er weer een neefje of nichtje bij! Het word het eerste kindje van Casper (broer van mama) en Cindy (schoonzusje)! Mama had het stiekem al een beetje verwacht! Echt super leuk! Rond 12 januari is ze uitgerekend! We hebben ze vorige week een echo cadeau gedaan en die gaan ze vanavond doen de echo! Even een keertje extra gluren! 

Dikke kus en ik hou van jullie!
Liefs mama

Er was eens lang geleden...

18 juli 2018
Hoi lieverds!

Vol goede moed is mama hier weer! Waar moet ik beginnen? Er is ontzettend veel gebeurd lieverds!
 
3 April, is Anouk eindelijk geholpen aan haar amandelen! Zowel keel als neusamandelen zijn verwijderd! Het is allemaal goed gegaan, alleen de narcose was een drama. Het is vervelend dat het zo moest verlopen. 5x Prikken en dan zeggen dat hij goed zit, evengoed een kapje doen. En dan word ze wakker en zit het infuus aan haar andere hand! Ongelofelijk! Mama zag meteen al dat ze je keelamandelen niet helemaal goed hebben verwijderd. Na verwijdering van je amandelen knap je nog steeds niet op. Koorts, hoesten en niet lekker. Je keel blijft rood en opgezwollen. Je krijgt er een lichte longontsteking achter aan. Huisarts besluit om tocht een kuurtje te geven. Mama is hier fel op tegen, maar aangezien het je 1ste kuurtje in je leven is toch maar gedaan. Je knapt er niet echt van op. Huisarts besluit je slijmoplossers te geven en daarvan knap je een beetje op. Het komt los. (word vervolgd later in het dagboekverhaaltje van vandaag).

Eind april mochten we eindelijk met Anouk naar de kinderorthopeed. Haar beenlengte verschil is 2,3 cm. Ze is nog volop in de groei, en ja wat gaat het doen? Het verschil kan gelijk trekken, groter of kleiner worden. Gezien de situatie verwacht de orthopeed dat het verschil groter gaat worden. Wij zelf dachten altijd dat haar linkerbeentje achter loopt qua groei. De orthopeed heeft naar haar hele lichaam gekeken en is erachter dat haar hele linkerkant kleiner is. Ook haar linker arm is kleiner, haar linker oog zit hoger. Daarin tegen is haar rechterkant vrij groot en loopt die dus voor in groei. Ook qua dikte behoorlijk. Linkerarm,hand en vingers ook dikker/groter. Haar armen gaan ze niks aan doen, aangezien je dat nergens mee nodig hebt of de een langer is dan de ander.

Een been remmen in groei is makkelijker dan een been korter maken. Het is de bedoeling dat bij Anouk tussen haar 8e en 12e levensjaar haar groei schijven in haar rechterbeen worden vastgezet. Net boven de knie en net onder de knie. We zien er best tegen op. Het lijkt ons een behoorlijke pijnlijke operatie. Volgens de orthopeed is het een relatief kleine ingreep. We worden doorgestuurd naar de orthopedische schoenmaker en deze maakt aanpassingen in je schoen. De kosten €400!!! We krijgen eenmalig een bedrag vergoed van €330 voor 1 paar schoenen. Dus we moeten voor dit paar €70 zelf betalen. Je hebt een hele hoge zool onder je schoen gekregen van 1,8 cm. In je schoen heb je een zooltje van 0,5 cm om je voetjes wat meer rust te geven. Door die behoorlijke hoge zool ga je wel vaak door je enkel en val je dus ook vaak. 13 September moeten we terug om te kijken hoe het gaat. Inmiddels zijn we op eigen initiatief naar de kinderfysio gegaan. Mede omdat ze ook vastloopt met zwemles. Ze mist krachten in haar benen. Fysio ziet veel dingen wat Anouk allang had moeten kunnen doen. Bijvoorbeeld hinkelen op beide benen, 1 beentje kan ze niet hinkelen. Ook op 1 been staan kan ze ook niet. Inmiddels heeft Anouk keihard gewerkt hieraan en kan ze inmiddels hinkelen en op 1 been staan. Het kost haar heel veel kracht en ze is heel snel vermoeid. Het is jammer dat het door niemand is opgemerkt. Nu met zwemles kwamen we erachter dat ze toch echt veel kracht mist in haar armen en benen. Er zijn wel een aantal dingen die opvallend zijn hoe Anouk haar benen beweegt. De fysio is dit ook opgevallen en gaat een verslag schrijven welke wij voor de orthopeed mee moeten nemen. (word later dus nog vervolgd)

Half Juni mochten we met Anouk terug naar de kno-arts. Aangezien Anouk echt strond en strond verkouden blijft. Kno-arts wilt dat Anouk gaat bloedprikken op allergieën. Zo gezegd zo gedaan! Over 6 weken mogen we terug. Maar door vakanties word dit helaas pas 15 augustus. We hebben een neusspray mee waarop ze volgens ons een allergische reactie kreeg. Ze zat helemaal onder de rode uitslag. Volgens de kno arts was dit onmogelijk. Twee weken stoppen en dan weer beginnen was het advies. En idd nergens last van. Wat wel een bijwerking was van de neusspray zijn bloedneuzen. Nou dat hebben we geweten. Vreselijke bloedneuzen. Er kwamen stolsels uit, het leken wel wormen. Mama trok er echt hele slierten uit en het bleef bloeden. Huisartsenpost gebeld en net toen ik iemand aan de lijn had werd het minder. Mama was best in paniek. Het bleef stromen. Nu weten we dus dat ze 10 a 15 minuten aanhouden en dan minder word. Julian had EHBO net op school gehad en die vertelde precies wat we moesten doen, dat was erg goed van Julian! De huisartsenpost bevestigde het. De bijsluiter goed gelezen en we zagen dus ook dat het de groei remt omdat er cortïosoïden ofzo inzitten. Langdurig gebruik kan de groei beinvloeden. Dat was samen met de bloedneuzen (alles is onder het bloed) de druppel dat we besloten hebben die troep niet meer te geven. Zeker omdat je al niet goed/gelijk groeit.

Nu zitten we in Juli en Anouk heeft nog steeds een raar hoestje. Mama merkte al een tijdje dat het verband heeft met inspanning. Zodra jij een stukje fietst, rent of inspant zoals met fysio. Dat je het dan echt behoorlijk benauwd krijgt. Morgen liggen er voor jou medicijnen klaar. Ik denk ventolin, maar dat weet ik nog niet zeker. Als we 15 augustus bij de kno arts zijn geweest moeten we daarna terug naar de huisarts. Mocht er niks uit de allergie test komen dan gaat ze ons doorsturen naar de kinderarts om haar longen te laten testen op astma. Ze mogen het zo jong nog niet astma noemen omdat 9 van de 10 kinderen erover heen groeit. Word vervolgd!
Zoals jullie kunnen lezen zit het Anouk dus niet echt mee. Ze krijgt alles een beetje op haar dak! Ondanks dat gaat onze grote trots naar groep 3! Een nieuwe leuke fase!

Julian, ja lieve kleine vriend ( mama ik ben niet klein, ik ben bijna groter dan jou hahaha). Wat is het laatste jaar op de basisschool omgevlogen! Het gaat allemaal goed met jou, je geniet van het leven, het onbezorgde leventje van een kind. Allemaal leuke dingen doen met vriendjes, voetballen noem maar op. Je hebt eind Juni je kennismakingsdag gehad op je nieuwe school. Je was echt moe toen je thuis kwam. Maar dat is ook niet gek. Je was eerst de hele dag naar school geweest en toen nog eens fietsen naar je nieuwe school. Je komt bij je allerbeste vriendje Jef in de klas. Echt ontzettend fijn. Jullie gaan als enige naar het Jan Arentz. Wij zijn ontzettend blij dat je deze school hebt gekozen. Nu hopen dat het een goede keuze is geweest! De toekomst zal het uitwijzen! 
Jij hebt nu ook al vakantie! Vorige week voor de school de muscial gedaan. Maandag 16 en dinsdag 17 Juli was het savonds, en dinsdag gelijk de afscheidsavond. Oma Lamping, Opa Leeflang, Oom Casper, Tante Cindy,Oom Steffan en Tante Lotte zijn allemaal naar jou komen kijken. Natuurlijk ook papa en mama, en niet te vergeten je lieve kleine zusje! Kanjer, wat zijn wij trots op jou! Je doet het toch allemaal maar even! Je was ome Job in de musical: De tent op zijn kop! Je genoot zichtbaar en je bent duidelijk klaar voor een nieuw avontuur! Vandaag werden jullie het schoolplein afgeveegd en is het baisschool tijdperk voor jou nu echt verleden tijd. Jullie kregen je rapport welke echt super goed is lieverd! Ook een prachtig afscheidsboek! Wauww! Mama heeft dinsdag avond echt wel even een traantje gelaten. Mijn kleine grote jongen, basisschool af.......SUPER TROTS OP JOU!

Papa en mama moeten nog een paar weken werken en dan gaan we lekker 2 weken genieten van ons gezin! We hebben het allemaal erg druk en we zijn er duidelijk aan toe! Natuurlijk houden we de traditie in stand en gaan we weer naar Slagharen! Super veel zin in! 

Lieverds, Ik hou van jullie, meer dan jullie ooit zullen beseffen, tot de maan en de sterren!
Dikke kus en liefs mama
(Ik hoop hem nu beter bij te houden!)

Zoey laten inslapen

13 juni 2018
Hoi lieverds

Wat was dit een verdrietige dag....ppfff...mama zat er al dagen tegen op te hikken. We wisten dat dit moment ging komen. Zoey liep al ontzettend slecht en kwam amper nog buiten. Zondag op maandag nacht begon hij ook te janken en toen was het klaar voor mama. Een beestje hoort niet te lijden. En vandaag was het dus zover. Lieve lieve Zoey, wat gaan we je ontzettend missen. Mama huilt en nog vaak om. Julian en Anouk waren erbij want de dierenarts zei dat dat het beste was omdat ook hun dan afscheid konden nemen en het een plekje konden geven. Afscheid nemen hoort helaas ook bij het leven. 

Zoey, we hebben 13,5 jaar van jou mogen genieten, leuke en minder leuke dingen heb jij bij ons meegemaakt. Maar jij was mijn maatje,mijn allessie, mijn trouwe viervoeter. Ik ga je missen lief vriendje!

Dikke kus en liefs mama

Kijkmiddag bij papa!

24 april 2018
Hoi lieverds!

De meeste verhaaltjes gaan over jou Anouk! Julian is op een leeftijd waar hij niet meer met alles mee wilt. Iets met kleine kinderen worden groot! 
Vanmiddag was het kijkmiddag bij papa zijn werk. Papa werkt bij Deen Supermarkten en jij mocht overal kijken, bij de broodafdeling (mocht je een boterkoek maken), bloemenafdeling (mocht je een boeketje maken. En als laatste bij de kassa, daar heb je gewoon echt dik 2 uur achter de kassa gezeten. Prachtig vond je dit! Samen met een echte kassiere mocht je kassa draaien. Je mocht zelf de producten scannen, geld aanpakken en het geld teruggeven! Je hebt echt super genoten! 

Dikke kus!
Ik hou van jou!
Liefs mama