Dagboek

Aantal berichten: 1777
Ga naar:   

Mama jarig,neefje of nichtje en puberen..

15 oktober 2020

Hoi lieverds!

De afgelopen weken staan weer behoorlijk in het teken van corona. Ze zijn bezig met een mondkapjesplicht in alle openbare ruimtes. Zowel papa als mama zijn geen voorstander van een mondkapje. Zolang het niet verplicht is, dragen wij geen mondkapje. Op school bij jou Julian moet je wel een mondkapje, ook op het werk bij papa en mama. Hopelijk is dit allemaal snel voorbij maar we denken dat dit nog wel even aanhoud.

Mama is alweer 36 jaar geworden. Op naar de 40 haha! Ik ben flink verwend door jullie, kledingbon, luchtje,nieuwe sokken, lekkere douchefris! Heerlijk! Oma en Martha zijn geweest, opa, en oma met Cock samen! Mama is goed verwend! Ook nog een cadeaubon van oma en Cock gehad om lekker met zijn 4tjes uit eten te gaan! Maar die bon gaan we gebruiken zodra het allemaal weer een beetje kan!

Paar weken geleden hebben we ook weer te horen gekregen dat we een neefje of nichtje erbij gaan krijgen! Super leuk! Quinn krijgt een broertje of zusje! Mama is helemaal happy! Super blij voor ze! Rond 16 maart is ze uitgerekend! 

Julian, jij bent ongelofelijk aan het puberen..Mama vind het behoorlijk zwaar en heftig, dat je zo aan het puberen bent. Ooit op een dag kom je erachter en heb je hopelijk een beetje spijt van wat je allemaal gezegd hebt en wat je doet. Het maakt het best ongezellig in huis en dat is echt jammer.

Op school gaat het goed met je, je zit nu in de 3e klas TL. Vanaf nu heb je ook PTA'S. Dat zijn tentamens die al meetellen voor je school examens! Dat maakt het opeens wel spannend! Door de corona heb je wel vaak uitval, en tussen uren. 

Anouk jij zit alweer in groep 5! Wowww! Gaat echt snel! Vanaf groep 5 moet je ook op vrijdagmiddag naar school en dat is best wennen voor jou. Door de corona zijn ze hier op school over gegaan op het continu rooster. Eerst was mama er geen voorstander maar nu is het toch best lekker zo. Rekenen blijft een struikelblok maar je gaat gelukkig wel blij naar school! 

7 Oktober waren papa en mama alweer 17 jaar samen! Alweer 17 jaar geleden dat ik met papa naar de bios ging, waar we als een stelletje verliefde pubers naast elkaar zaten! Papa had heel lief toen nog een luchtje mee voor mama. En nu 17 jaar verder zijn wij een trots gezinnetje! 

Vorige week hebben we wateroverlast gehad in huis. Uit de afvoer kwam door de hevige regenval alleen maar water...het bleef stromen! Met als gevolg dat de hele woonkamer blank stond. We hebben net een nieuwe vloer, 3 maanden! Pffff mama kon wel janken! Alles drooggemaakt en opgeruimd....gebeld voor de afvoer, ze zouden zo snel mogelijk komen. S'ochtends kwam papa beneden en je raad het al...weer de hele beneden verdieping blank! Pffff.... Gelukkig word alles vergoed door de verzekering. Maar het is een hoop extra werk allemaal!

Dit was het weer lieverds, ik hou van jullie! Dikke kus en liefs mama

Hoera! Julian 14 jaar!

20 augustus 2020

Lieve grote kanjer van mama!

Vandaag blaas jij alweer 14 kaarsjes uit! Alweer 14 jaar geleden dat jij ons papa en mama maakte! Wat zijn wij trots op jou! Ondanks de corona hebben we toch jou verjaardag kunnen vieren zoals we dat gewend waren. Je bent onwijs verwend.

Lieverd, gefeliciteerd met je 14e verjaardag! Op naar nog vele jaren! Papa en mama houden van jou!

Dikke kus en liefs 

Papa en mama

Vlindertuin en van alles en nog wat!

01 juni 2020

Hoi lieverds!

Eindelijk maar weer eens een verhaaltje schrijven! Hier gaat alles goed gelukkig! Wat maken we rare tijden mee de laatste maanden. Wat is het leven eigenlijk heel erg veranderd allemaal. Scholen dicht, wat echt nog nooit gebeurd is! Onverwachts kwamen jullie voor heel veel weken thuis te zitten. In het begin had mama eigenlijk wel een beetje het vakantie gevoel. Maar er kwamen natuurlijk steeds meer beperkingen voor iedereen. In tegenstelling voor vele andere mensen met werk, die ineens thuis moesten werken. Kregen papa en mama het onwijs druk op het werk. Papa werkt in een supermarkt, en mama natuurlijk bij de keurslager. Het waren eigenlijk alle weken ''kerst'' weken. Zo ongelofelijk druk. Bizar! Ook was er een ware run op wc papier! Dat is niet het eerste waar ik aan dacht dat ik dat zou moeten kopen. 

Anouk, jij hebt heel veel moeite met school,maar het thuis zitten was voor jou een feestje. Je maakte op 1 dag in de week je huiswerk voor de hele week. Je wilde er vanaf zijn. Mama merkt echt dat rekenen gewoon niet lukt bij jou lieve schat. Hoe zeer je ook je best doet. Het komt niet bij je binnen. Ze vermoeden dat je natuurlijk discalculie hebt,maar dat kan pas getest worden in groep 6. De afgelopen weken moest je op maandag en donderdag naar school. Normaal ging je tussen de middag thuis een broodje eten maar nu heb je sindskort coninu rooster. Mama was er eerst altijd heel erg op tegen. Maar eerlijk is eerlijk..Het is ook wel super handig dat je tussendoor niet naar school hoeft. Er komt wat meer rust.

Julian, jij bent onze reddende engel geweest in deze periode. Omdat Opa Leeflang en Oma Lamping niet meer kwamen oppassen zaten wij ineens zonder oppas. Jij gaf aan dat je wel op je zusje wilde passen. Op de dagen dat mama moest werken, zorgde ik dat er brood voor jullie tussen de middag klaar stond. Het is echt goed gegaan. Mama is trots op jou lieve Julian, je word echt groot! Over 2 maanden word jij alweer 14 jaar! Alweer 14 jaar een hele trotse mama van jou! Op school doe je het echt super goed. Waar je vorig jaar verzoop op de Havo ben je nu in TL echt op je plek. Je gaat er fluitend doorheen. Je haalt super goede cijfers en je bent ook over naar de 3e klas. We zijn benieuwd hoe het nieuwe schooljaar straks gaat. Of je dan al vaker naar school moet. We gaan het zien kanjer!

We hadden vorig jaar al besloten dat we dit jaar niet op vakantie gaan. Heel graag wilde wij het huis gaan opknappen. Mama is daar mee begonnen toen de corona in Nederland kwam. Alles is dicht, je moest thuis blijven dus toen is mama begonnen. Eerst alle deuren wit ( ze waren allemaal donker grijs) , verwarmingen wit gemaakt. Wat knapte dat al op! Ons halletje bij de voordeur was knalroze, en ook die is eindelijk wit! Wauw! Het word echt mooi! Vorige week heb ik de keuken gewit, en de keukendeur geschilderd, die was nog donkerblauw. 29 Juni komen ze bij ons een nieuwe laminaatvloer leggen! Dat is echt het pareltje! Daar zijn we echt trots op en kijken we ontzettend naar uit. De vloer ligt al 13 jaar,de kieren zijn echt enorm. De overgang van de keuken naar de woonkamer gaat ook allemaal 1 geheel worden. In de gang en bij de keukendeur komt een droogloopmat. We zijn heel benieuwd naar het resultaat. Maar mooi word het zeker! 

Nou zoveel hebben we dus niet meegemaakt. Alles gaat rustig door. Julian mag morgen voor het eerst weer 1 uurtje naar school. Ja, 1 uurtje! Hij is langer kwijt met fietsen dan dat hij op school is. Maar ja! Hij is blij weer zijn vrienden te zien!

Vandaag is mama met jou naar de vlindertuin geweest Anouk! Samen met Monika en de kids! Het was echt super leuk! 

Lieverds, ik hou van jullie, tot de maan en de sterren...Heel veel!

Dikke kus mama

 

 

Er worden nog foto's toegevoegd maar het lukt mij niet,ik moet even hulptroepen in schakelen haha

Vakantie verslag - Julian jarig - afzwemmen en nog veel meer!

15 september 2019

Hoi lieverds!

Zondags zijn we druk geweest met van alles. Papa moest onverwachts werken, dus mama ging koffers inpakken en het huis netjes maken. 

Maandag ochtend om half negen gingen we rijden. We gingen eerst een dagje naar Toverland! Mama had via de radio kaartjes gewonnen voor Toverland. Dus die hebben we gelijk benut. Het is een net en schoonpark. Veel aan uitstraling. Je hebt een groot binnen gedeelte voor de wat kleinere kinderen. Het was een heel leuk park maar toch op 1 of andere manier niet zoveel meer aan voor Julian. Hij is met papa in de achtbanen geweest, en we zijn natuurlijk samen ook in verschillende attracties geweest. Mama gaat alleen niet in achtbanen. Dat vind jij toch wel heel jammer Julian. Mama vind dat echt gewoon veel te eng.

We hebben het echt heel leuk gehad in Toverland.Om vijf uur ging het dicht, maar mama had op buienradar gezien dat het slecht weer ging worden. Dus half vijf gingen we rijden naar de Macdonalds, dat was 5 minuten rijden, en we stapten net binnen toen het heel hard ging regenen en onweren. Dus wij zaten wel lekker!

Na het eten gingen we naar Duitsland, dat was nog zo een 45 minuten rijden. Dat was prima te doen. Het hotel lag midden in de stad van Duisburg. Het was echt een keurig schoon en netjes hotel! Mama had express een hotel met een zwembad geboekt. Ook al was het een klein zwembad, jullie vermaakten je daar opperbest! Heerlijk lekker gek doen met elkaar! Duiken, bommetjes, spelletjes noem maar op. 

Na het zwemmen lekker naar de hotel kamer. Iedereen ging lekker douche, en je kan eigenlijk niets anders dan op bed gaan liggen op de hotelkamer. We hadden gelukkig Wi-fi en dus konden we lekker Ajax kijken! Yeah! Anouk, jij was snel vertrokken en hebt heerlijk geslapen terwijl wij ajax keken. 

De volgende dag gingen we al vroeg op pad richting Moviepark. We waren er echt heel snel, met een kleine 20 minuten rijden. Aangekomen stonden er al hele rijen om naar binnen te gaan. Wij moesten eerst ons kaartje omruilen voor de 2e dag dat we dan ook zo naar binnen konden. Daarna zijn we het park in gegaan, en zijn papa en Julian lekker samen door het park gaan lopen. Het werd al vrij snel heel druk. We zijn om 16 uur nog een show gaan kijken en wat was die fantastisch! Echt zo gaaf!

Daarna nog in een paar attracties geweest, het park was tot 20 uur open maar we zijn om half zes weggereden richting het hotel. Daar weer lekker gezwommen de kids. Lekker weer douche in de hotelkamer. We zijn nog even naar een supermarkt in Duitsland geweest. Dat was nog een hele puzzel, aangezien ons mobiele internet niet optimaal werkte en we dus niet echt een tom tom hadden. Maar we hebben het gered. De bedden in het hotel waren echt super!

Vandaag alweer woensdag, ons laatste dagje in Movie park. We gingen rond kwart over negen richting Movie park, en we hebben er ruim 2 uur over gedaan!!!!!!! Een hele file richting moviepark. Zoveel mensen als daar waren. Papa en Anouk hebben nog een aantal keer in de rij gestaan voor attracties, maar Julian en mama hadden het eigenlijk al heel snel bekeken. Een mierenhoop bijelkaar...echt niet normaal! Heel jammer maar we zijn rond 15.30u weer vetrokken. Tegen vijf uur waren we in Nederland en zijn we wat gaan eten bij de Mac. Om 20 uur reden we de straat weer in en verlangden we weer lekker naar ons eigen bedje. Anouk is lekker gaan douche en wij de spullen opruimen. Daarna de rest lekker douche en zo gingen we weer lekker in ons eigen bedje slapen!

 

We waren 1 dagje thuis. Dus lekker alle was weg wassen en toen weer koffers inpakken voor het weekend Slagharen! Dat was echt weer ouderwets genieten! We hadden lekker arrangementen geboekt, met lekker avondeten en ontbijt! Heerlijk echt vakantie vieren! Hier was het niet druk en we hebben echt van en met elkaar genoten! De avonden waren we naar de bingo, en dat was super gezellig!

 

Kortom we hebben echt een hele lekkere vakantie gehad. Toen lekker nog een weekje thuis. Dinsdag's was Julian jarig en hebben we hem verrast met een nieuwe mobiel. Hij was echt super blij! Heel veel geld gehad en daar heb je allemaal merkkleding van gekocht. Dat wilde je heel graag.

Verder rustig aan gedaan, en maandags moest Anouk weer naar school, jou groep 4 avontuur gaat beginnen! Julian mocht dinsdags meteen aan de bak. Julian jij bent een niveau lager gegaan. Je cijfers zijn tot nu toe echt super goed, je wilt alleen nog niet echt aan de bak..Leren vind je echt een dingetje en heb je geen zin in. Dat levert best wel eens strijd op tussen jou en ons.

Vorige week heb je je spalkje onder gekregen Julian! Maandag 4 november mag je beugel onder eruit!! Yeah! Dat werd ook de hoogste tijd! haha Je gebit is echt prachtig geworden! Wauw! Je hebt mama al dik ingehaald qua lengte! 

Anouk, jij mocht 6 oktober afzwemmen voor C! En je hebt nu je zwem ABC compleet! En wat zwem je goed kanjer! Een hele fijne gedachte dat jij zo goed zwemt. Topper! Helaas kon papa er niet bij zijn omdat hij moest werken. Van papa en mama heb je eindelijk een zeemeerminnnen staart gekregen! Zondag gaan we hem uittesten! Afgelopen maandag ben je begonnen met je volgende diploma: Snorkelen! Je bent een echt waterratje en je wilt het echt helemaal zelf! je bent echt super enthousiast erover. We moeten even je eigen snorkelset aanschaffen! 

Julian heeft voor zijn verjaardag kaartjes gekregen voor Ajax-Feyenoord! Eind september kwam er een prijsvraag van AJAX, hoe ga je juichen als AJAX scoort tegen feyenoord! Nou..mama heeft het neefje van papa een berichtje gestuurd..of hij niet een geweldig idee had. Nou dat had hij! Ik zal even kijken of ik het filmpje hier op kan krijgen. Maar afgelopen dinsdag kreeg mama een mailtje: JE HEBT GEWONNEN!!!!! YEAHHHH! JIJ MAG MET EEN AJAX SPELER HET VELD OPLOPEN! Hoe cool is dit! Wauwww!!Zondag 27 oktober is het al zover! Joepieeeeee! Nu gaan we dus met zijn viertjes naar AJAX-Feyenoord!

De herfstvakantie staat ook voor de deur. Papa en mama hebben er onwijs veel zin in. Papa en mama hebben ook vakantie en we hebben een leuke verrassing in petto. De zaterdag van de herfstvakantie gaan we naar het concert van kinderen voor kinderen. Zondag met zijn allen naar Ajax. Kortom..het word een fantastische week! Een week waarin we leuke herinneringen gaan maken als gezin!

 

Ik hou van jullie toppers!

Dikke kus en liefs mama

Bijna vakantie!

09 augustus 2019

Hoi lieverds!

We zitten inmiddels in de 4e week van de schoolvakantie! Mama moet nog 1 dag werken, en papa nog 2! Eindelijk hebben wij dan ook vakantie! 

Julian jij bent over naar de 2e klas. Je zat in de brugklas Havo maar je gaat een stapje terug. Je gaat naar TL. TL is de MAVO van vroeger. Wij waren er ook helemaal niet meer in thuis. Papa en mama vinden het niet erg dat je een niveau lager gaat. We vinden alleen je instelling erg jammer. Misschien was het echt te moeilijk, maar je hebt echt totaal niks aan school gedaan. Je allerbeste vriend Jef, daar zat je bij de in de klas. Die kwam 1/10 punt te kort voor de 2e klas van HAVO en gaat dus ook TL doen. Mama was daar achteraf wel blij mee want zo kom je niet alleen in een nieuwe klas en heb je toch je vriend naast je staan.

Je beugel mag er ook bijna uit! Begin September hebben we nog een afspraak. En dan horen we waarschijnlijk wanneer hij er uit mag! Heerlijk zou dat zijn! Wauw! Dan kunnen we die periode ook weer afsluiten en over een paar jaar weer opstarten met Anouk.

Nog 11 nachtjes slapen en mijn kleine jongen word dan zomaar 13 jaar! Wat is het allemaal snel gegaan. Van een klein hulpeloos mannetje naar een hele grote puber die het ons echt lastig maakt. Natuurlijk gaat  het dagen ook goed, maar soms...echt het is zo lastig een puber! Ze zeggen allemaal dat het straks over is. We wachten het af!

Anouk, jij klein lief meisje! Je bent zo lief voor iedereen! Einde van het schooljaar hadden papa en mama nog een gesprek op school. Juf geeft aan dat je rekenen echt niet snapt. Ze kunnen het uitleggen aan je maar op de één of andere manier komt het niet bij je binnen. Je hebt natuurlijk kinderen die dyslectisch zijn maar je kan ook discalcullie ( ik weet niet of ik het goed schrijf) hebben. Klok kijken snap je ook niks van, sommetjes tot 20 gaan nog wel maar dan word het lastig. Ze kunnen het sowieso pas testen in groep 6. Ze gaan je in ieder geval veel hulp aan bieden op het gebied van rekenen. Na de zomervakantie ga je dus naar groep 4! 

De laatste schooldag had mama lekker pannenkoeken gebakken voor jou klas! Wat vonden de kinderen dat lekker! mmmm! De school vakantie vliegt voorbij. Jullie hebben allebei al bij vriendje/vriendinnetje gelogeerd. Ook hebben ze hier al geslapen. Kortom, lekker genieten van alles. Tussendoor ben jij Anouk veel in het zwembad en ben jij dus al poepie bruin! Iedereen zegt het haha!

Jullie vermaken je nog wel prima, al merken papa en mama dat jullie wel weer toe zijn aan schoo! haha Weer lekker die regelmaat. 

Lieverds,mama houd van jullie, heel veel. Mama heeft het momenteel best zwaar met haar zelf,en heeft daar hulp voor gezocht. Ik hou van jullie, tot de maan en de sterren en weer terug!

Dikke kus en we blijven lekker genieten van en met elkaar!